SuperTour header
niet ingelogd
inloggen inschrijven
Supertour spelregels
DOEL VAN HET SPEL
MEEDOEN
SPELREGELS
PUNTENTELLING
TWIJFELGEVALLEN
PRIJZEN
TIJDENS DE TOUR DE FRANCE INSCHRIJVEN
WEDSTRIJDLEIDING
 
Doel van het spel

Het doel van dit spel is dat je met een door jou samengestelde SUPERTOUR ploeg zoveel mogelijk punten haalt. Je kunt na iedere etappe wissels in je tourploeg aanbrengen.

 
meedoen
Als je voor de eerste keer hebt ingelogd en je gegevens hebt ingevuld ontvang je direct via e-mail je password. Als je al eerder aan Supercoach spellen hebt meegedaan dan hoef je je niet meer in te schrijven. Je kunt dan gewoon inloggen met je al bestaande login naam en password.
Via de button 'MIJN PLOEG' kun je je tourploeg invullen en wijzigen.
Tot één uur voor het begin van de tour (De Proloog op zaterdag 4 juli 2009) mag je zoveel wijzigen aan je SUPERTOUR ploeg als je wilt. Je kunt ook tijdens de Tour de France inschrijven. Je doet dan mee vanaf de eerstvolgende etappe op het moment dat je je team inschrijft. In de FAQ kun je lezen hoe het spel werkt voor deelnemers die na het begin van de Tour de France lid worden.
 
spelregels

Je kiest 9 renners. Je kunt 24 uur per dag wissels aanbrengen. per etappe kunnen er 3 wissels gedaan worden. Deze kunnen worden doorgevoerd vanaf 10 uur 's ochtends op de voorgaande etappedag tot 10 uur 's ochtends op de betreffende etappedag.

Bijvoorbeeld:Als je op de dag van de 9e etappe na 10.00 uur s'ochtends, of op de dag van de 10e etappe voor 10.00 uur s'ochtends Boogerd uit je ploeg haalt ten faveure van Boonen dan rijdt Boonen de 10e etappe voor je Ploeg.(Als er een rustdag is tussen 2 etappes dan heb je dus een dag extra om te wisselen)

Pas om 10 uur s'morgens voor een etappe (14 uur bij de proloog) zie je wie je concurrenten in hun ploeg hebben gekozen.
Wissels kunnen uitsluitend via internet worden doorgegeven. Mocht je onverhoopt een fout maken dan krijg je vanzelf een melding. Kom je er echt niet uit of ben je niet in staat om wissels via internet door te geven dan kun je ook een e-mail naar ons sturen ( info@supertour.nl ).
 
puntentelling
De Ploegleider met het hoogste aantal punten aan het eind van de Tour de France is de winnaar. In de Tour worden dit jaar 21 etappes verreden inclusief de proloog(=1 e etappe). De tour duurt vanaf zaterdag 4 t/m zondag 26 juli 2009.
 
etappe

De puntentelling per etappe is als volgt:
· Iedere renner die een etappe uitrijdt krijgt 2 punten.

· Voor de nummers 1 t/m 15 in iedere etappe uitgezonderd de ploegentijdrit zijn de volgende punten te verdienen:

Nummer
Punten
1
50
2
40
3
35
4
30
5
25
6
20
7
18
8
16
9
14
10
12
11
10
12
8
13
6
14
4
15
2
 
algemeen dagklassement

. Voor de nummers 1 t/m 10 in het algemeen dagklassement zijn na iedere etappe uitgezonderd de proloog de volgende punten te verdienen:

Nummer
Punten
1
10
2
9
3
8
4
7
5
6
6
5
7
4
8
3
9
2
10
1
 
puntenklassement

. Voor de nummers 1 t/m 3 in het algemeen puntenklassement zijn na iedere etappe uitgezonderd de proloog de volgende punten te verdienen.

Nummer
Punten
1
5
2
3
3
1
 
bergklassement

· Voor de nummers 1 t/m 3 in het algemeen bergklassement zijn na iedere etappe uitgezonderd de proloog de volgende punten te verdienen.

Nummer
Punten
1
5
2
3
3
1
 
bonuspunten aan het eind

Voor iedere etappe die je de nummers 1 t/m de nummer 10 van het eindklassement in je team hebt gehad krijg je bonuspunten(toekenning na elke etappe fictief, definitief na laatste etappe).

· Voor iedere etappe die je de nummer 1 van het eindklassement in je ploeg hebt gehad krijg je 10 punten. De nummer 1 van de tour de france kan dus maximaal 21x10=210 punten opleveren. Voor iedere etappe die je de nummer 2 in je ploeg hebt gehad krijg je 9 punten. En zo verder tot en met de nummer 10 in het eindklassement. De top 10 van het eindklassement van de TOUR DE FRANCE is dus erg belangrijk.

Nummer
Punten
1
10
2
9
3
8
4
7
5
6
6
5
7
4
8
3
9
2
10
1
 
strafpunten
· Een renner die uitvalt betekent 10 strafpunten ongeacht de etappe waarin hij uitvalt.
· Een renner die uit koers wordt genomen vanwege doping betekent 20 strafpunten ongeacht de etappe waarin hij uitvalt.
Dit geldt alleen voor betreffende etappe, gerealiseerde punten door renner in eerdere etappes blijven gehandhaafd.
 
gelijke stand

Als twee of meer SUPERTOUR ploegen evenveel punten behalen en dus gelijk eindigen is het aantal wissels beslissend. De ploegleider met de minste wissels wint. De ploegleider die dus het trouwst aan zijn ploeg is geweest. Is het daarna nog gelijk dan wint de ploegleider met de meeste Bonuspunten en vervolgens de ploegleider met de meeste etappewinnaars.

 
twijfelgevallen
Bij twijfelgevallen over wie waar geeindigd is geven de statistieken van http://www.letour.com - de meest betrouwbare bron op dit gebied - de doorslag.
Heb je vragen over de puntentelling of zijn er onduidelijkheden dan kun je natuurlijk de wedstrijdleiding om uitleg vragen.
 
prijzen

Prijzen? Eeuwige roem zal je bedoelen!.

 
tijdens de Tour de France meedoen
Je kunt ook tijdens de TOUR DE FRANCE meedoen. Je doet dan mee vanaf de eerstvolgende etappe. Je krijgt 45 punten voor elke gereden etappe dat je nog niet meedeed.
 
wedstrijdleiding
Daar waar de spelregels geen duidelijkheid verschaffen beslist de wedstrijdleiding en/ of de organisatie.


© Supercoach
concept: info@supercoach.nl
design&engineering: Supercoach
 
Laatste nieuws
Supertour FAQ
Lees de Supertour FAQ voor meedoen na 3 juli
Meer nieuws
-
-
-
-
-
-
-
-
Gekozen renners 2009
1. CONTADOR VELASCO, Alberto (683)
2. CAVENDISH, Mark (550)
3. ARMSTRONG, Lance (526)
4. HUSHOVD, Thor (476)
5. SCHLECK, Andy (473)
6. FREIRE, Oscar Gomez (315)
  home faq contact wachtwoord kwijt?